Skip to content

Strategisch Business Development Manager

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandBusiness Development

Functieomschrijving

Onze missie

Alles halen uit de duurzame transitie. We know how.

Iedereen wil duurzamer. Bij Ecorus weten we als geen ander hoe je dat het beste kunt doen. We adviseren, ontwikkelen, realiseren en onderhouden solar installaties. Alles onder een dak. Zo helpen we onze klanten bij hun duurzame transitie naar zonne-energie. Op een manier die het beste bij hun bedrijf of organisatie past.


Ga jij ook het verschil maken als business development manager


Wie ben jij?

Wij zoeken een strategisch commercieel voorman/vrouw, iemand die minimaal 10 jaar sales trajecten heeft begeleid tot aan directie niveau. Daarnaast heb je ervaring met:

  • Partnershipcontracten van 100+ miljoen
  • Het opstarten en onderhouden van samenwerkingen met triple A klanten zowel in Nederland als internationaal
  • Creatief en professioneel salesmanagement waarbij je continue moet schakelen tussen klant, projectontwikkeling en marketing
  • Kennis van (duurzame) energie inrichting/voorziening is een pré

Herken jij jezelf in dit profiel, lees dan verder of de werkzaamheden ook bij je passen.


Wat kan je verwachten?

De mogelijkheid om jouw commerciële expertise toe te passen bij één van de Nederlandse topspelers in de duurzame energiewereld. Je wordt de lead in een enthousiast en specialistisch business development team die midden in de organisatie staat. In salestrajecten sta jij naast onze de commercieel directeur, doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van jouw ambities en binnen Ecorus ruim aanwezig.


Naast een energieke, kennis gedreven en innovatieve omgeving waar jij elke dag in mag werken kan je qua arbeidsvoorwaarden het volgende verwachten:

  • Een basissalaris dat past bij jouw senioriteit rond €100k per jaar
  • Full electric leaseauto
  • Flexibiliteit en vrijheid in het uitvoeren van jouw functie. Hierbij krijg je ook de mogelijkheid om internationaal te werken. Wellicht hou je er een leuke workation aan over

Het operationele team dat je in deze rol ondersteunt heeft Amsterdam als standplaats. Het is ook mogelijk om vanuit ons kantoor in Eindhoven te werken. Bepaalde mate van reisbereidheid is in deze rol vereist. 


Vereisten

Wat ga je dan precies doen als business development manager?

Je bent verantwoordelijk voor de klantgroep multisite/multicountry. Je focus ligt hierin op (food)retail, denk hierbij aan bijvoorbeeld supermarkten, hotels, grote winkelketens of distributiecentra. Jij ben hun expert als het gaat om de energie inrichting van vastgoed en schakelt hierover professioneel op strategisch/directie niveau. Dit doe je in samenwerking met engineers en projectontwikkelaars die de technische inhoudelijke kennis hebben. Samen met de klant ga je verder dan zonnepanelen op dak. Je denkt na over verduurzaming van hun vastgoed door bijvoorbeeld het toevoegen van solar carports of batterijopslag,.


Om de deal te closen weet jij altijd met wie je moet schakelen binnen een organisatie of wie je nodig hebt binnen Ecorus. Jij kent het politieke spel waarop besluitvorming is gebaseerd. Na het afsluiten van partnership contracten blijf jij altijd betrokken bij de klant als accountmanager. De klantrelatie vinden wij het allerbelangrijkst omdat hier vaak nog opvolgende samenwerkingen uit voortvloeien. Deze zijn ook internationaal van aard. Is jouw interesse gewekt?

Laat het ons weten middels jouw sollicitatie. We zien graag je cv en motivatie tegemoet. 

Onze recruiter Eva komt snel bij je in de lucht voor een eventueel persoonlijk gesprek.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar