Skip to content

Investment Manager

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamDevelopment

Functieomschrijving

Investment Manager

Als Investment Manager ben je een versterking van het Investment team en ondersteun je het MT en de directie. Als finance-expert ben je betrokken bij de projecten die in eigen beheer worden uitgevoerd. Je managet hierbij zelfstanding het hele investeringsproces van de ontwikkeling van de businesscase, interne goedkeuring, het indienen van de financieringsaanvraag, het uitvoeren van due diligence tot aan het onderhouden van relaties met banken en externe investeerders. Je bent niet alleen bezig met potentieel aankoop van projecten maar ook met verkoop van projecten aan ons eigen fonds, NZEF, en derden partijen. 


“We zoeken een finance-expert met brede funding-ervaring die ook een flinke dosis ondernemerschap in zich heeft en ons mee kan helpen Ecorus naar ‘the next level’ te brengen. Er is nu echt momentum en onze groeiambitie is groot, een prachtig moment om bij ons aan boord te stappen en bij te dragen aan de energie transitie.”


Een scherp inzicht in het financiële model, de risico’s en de onderbouwing van de businesscase zijn belangrijke succesfactoren voor deze rol. Als Investment Manager hou jij je naast het investeringsproces ook bezig met het analyseren en optimaliseren van de lopende investeringen en het verstrekken van rapportages aan de directie.

Het is een interessante periode om bij Ecorus aan de slag te gaan; de markt voor duurzame energie is volop in beweging. Zo heeft het Klimaatakkoord als doel om het aandeel hernieuwbare energie te verhogen naar 75% in 2030, dit betekent 75 miljoen zonnepanelen. Ecorus heeft dan ook stevige groeiambities voor de komende jaren. Als Investment Manager speel je hierbij een belangrijke rol en krijg je volop mogelijkheden om bij te dragen aan de groei van het bedrijf. Bijvoorbeeld door naast de projecten in eigen beheer nieuwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld projectontwikkelaars te zoeken, maar ook om nieuwe kansen te benutten op het gebied van investeringsmodellen en crowdfunding. Een ondernemende en creatieve mindset is daarbij een pré.Wat biedt Ecorus?

Een uitdagende en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Volop ruimte voor sparring en overleg. Een marktconform salaris, telefoon en laptop. Je komt te werken in een echte scale-up organisatie, met alle bijbehorende charmes. Hard groeiend, ambitieus en met een missie. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. Ecorus kenmerkt zich door een open en informele sfeer met enthousiaste collega’s.

De standplaats is flexibel, we hebben een kantoor in Eindhoven (Strijp T) en een in Amsterdam (Pand Noord). Deels thuis werken is ook mogelijk.

Vereisten

Wat zoekt Ecorus?

  • Minimaal 5 jaar ervaring met projectfinanciering
  • Passie voor duurzame energie en technologie
  • Sterk analytisch vermogen
  • Gedegen kennis van financieringsmodellen & due diligence
  • Ondernemende mindset, zoekt nieuwe samenwerkingsverbanden en financieringsmogelijkheden
Nederland, Noord-Holland, Amsterdam
Development

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Nederland, Noord-Holland, Amsterdam
Development
Ecorus