Zum Inhalt springen

Senior Legal Counsel

Hybride
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
+1 meer
Legal

Functieomschrijving


Onze missie

Alles halen uit de duurzame transitie. We know how.

Iedereen wil duurzamer. Bij Ecorus weten we als geen ander hoe je dat het beste kunt doen. We adviseren, ontwikkelen, realiseren en onderhouden solar installaties. Alles onder een dak. Zo helpen we onze klanten bij hun duurzame transitie naar zonne-energie. Op een manier die het beste bij hun bedrijf of organisatie past.


Ga jij ook het verschil maken als Senior Legal Counsel?


Wie ben jij?

Wij zoeken een ervaren advocaat die met zijn / haar brede commerciële ervaring de business begeleidt in het sluiten van commerciële contracten met klanten binnen en buiten Nederland ten aanzien van zonne-energie oplossingen (waaronder zonneparken op dak, land en water, EPC en O&M, batterij-opslag, carports en corporate power purchase agreements). Binnen Ecorus betekent dit dat je in de lead bent van het gehele contracteringsproces en tegelijkertijd zelfstandig schakelt met klanten, advocaten en andere stakeholders om projecten tot een goed einde te brengen. Jij bent daarnaast niet bang om je handen uit de mouwen te steken in het oppakken van alledaagse juridische zaken en vragen, samen met het Legal team waar je onderdeel van uitmaakt. 


In jouw ervaring zien wij het volgende graag terug:

 • +6 jaar ervaring als advocaat of in house legal counsel in een commerciële omgeving met aantoonbare expertise in het opstellen, beoordelen en onderhandelen van complexe contracten;
 • Je haalt energie uit het structuren en uitwerken van projecten en hebt daarbij gevoel voor commerciële belangen en een oplossingsgerichte instelling;
 • Goede transactie- en project vaardigheden om projecten tot een succesvolle afronding te brengen;
 • Uitstekende taalvaardigheden in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent flexibel en in staat aandacht te verdelen over meerdere juridische vraagstukken;
 • Kennis van EPC, O&M of andere bouwcontracten en/of energie gerelateerde wetgeving is een pré.


Wat kan je verwachten?

De kans om deel uit te maken van een groeiende organisatie waarbij je als jurist mag meebouwen aan een sterk legal team. Je komt terecht in een professionele, maar informele en collegiale cultuur waarbij de balans tussen werk en privé belangrijk is. Het betreft een fulltime functie waarbij 36 of 32 uur per week ook bespreekbaar is. Je rapporteert direct aan onze Chief Legal Officer, Nicolette Limberger

Naast een energieke, kennis gedreven en innovatieve omgeving waar jij elke dag in mag werken kan je qua arbeidsvoorwaarden het volgende verwachten:

 • Een salaris dat past bij jouw ervaring en niveau
 • Full electric lease auto of NS business card
 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om er jaarlijks 5 bij te kopen
 • Maandelijkse borrels en andere uiteenlopende bedrijfsuitjes.

Deze rol is uit te voeren vanuit ons kantoor in Amsterdam of Eindhoven. Een combinatie met thuiswerkdagen is ook mogelijk.
Vereisten

Wat ga je dan precies doen als Senior Legal Counsel?

In deze brede rol kom je in aanraking met alle facetten van de organisatie. Samen met het Legal team adviseer en ondersteun je de business op juridische aspecten. Je bent het aanspreekpunt voor contract gerelateerde vraagstukken, waaronder het opstellen, beoordelen en onderhandelen van samenwerkingsovereenkomsten, intentieverklaringen, verkoop- en inkoopcontracten, grote (EPC) bouwcontracten, onderaanneming, batterij/cPPA contracten en (O&M) onderhoudscontracten. Dit doe je voor onze business in Nederland maar ook voor onze kantoren in België, Duitsland en andere Europese landen waar Ecorus actief is. Daarnaast werk je samen met collega's van verschillende teams om projecten tot closing te brengen en houd je je collega’s door middel van trainingen op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen. Tevens ben je betrokken bij de ontwikkeling van modelovereenkomsten, het contractbeheer- en management binnen de organisatie en de aansturing van advocaten en notarissen. Je rapporteert aan de Chief Legal Officer. Het is een zelfstandige functie met veel ruimte voor initiatief. Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie.Is jouw interesse gewekt?

Laat het ons weten middels jouw sollicitatie. We zien graag je cv en motivatie tegemoet. 

Onze recruiter Eva komt snel bij je in de lucht voor een eventueel persoonlijk gesprek.

Hybride

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar