Skip to content

Creating Bright Solar Solutions for the New Fossil Free World

Word jij onze nieuwe solar soulmate?

Shine Bright

Wij zijn ondernemers. Wij zijn ”solar heroes”. Wij zijn grote uitdagers. Wij zijn experts met autoriteit op zonnestroom. En zijn betrouwbaar. Wij zijn de solar specialisten. Ook wij vallen soms, maar met de steun van elkaar staan we altijd weer op. Wij zijn circusartiesten. Wij zijn onszelf. We doen het gewoon. Dat is ons DNA. Wij zijn Ecorus.

We maken impact, doe je mee?

Wij willen impact maken met zonne-energie. Wij willen een kolencentrale sluiten voor 2030. We willen de beste werkgever zijn. We willen de beste leverancier zijn. Wij zijn de “one-stop solar shop”.

Wij zetten de nieuwe standaard in de energiewereld. Wij geven je alle ruimte om jezelf te zijn en om persoonlijk te groeien.

One Stop Solar Shop

We zijn een verticaal georganiseerde groep van solar specialisten en hebben ons georganiseerd in business units die op verschillende marktsegmenten en diensten werken: Ecorus ProjectsEcorus HomeEcorus Business en Ecorus Development. Met allemaal hun eigen expertise op bepaalde diensten (ontwikkelen, bouwen, monitoren & financieren) en domeinen (ecologie, vergunningen, zonnepanelen, financiering, brandveiligheid) leveren we toegevoegde waarde met kennis, kwaliteit en onze oplossingsgerichte houding.

De zon is de krachtigste energiebron waar we uit kunnen putten.

Zij is er al 5 miljard jaar en zal er naar verwachting over 5 miljard jaar nog zijn. Zij is gratis en voor iedereen. Zonder nucleair afval en zonder geopolitieke belangen. Van alle duurzame, hernieuwbare energiebronnen heeft zonne-energie verreweg het grootste potentieel. Zij heeft een beperkte landschappelijke impact en is niet afhankelijk van water. Zo heeft zonnestroom een ruimtelijke impact van slechts 0.25% van al het landoppervlak ter wereld en 2% van het land in Nederland.

 Daarom werken we bij Ecorus aan een duurzame, fossielvrije wereld met daarin een substantieel aandeel zonne-energie. In onze visie is zonne-energie namelijk het nieuwe olie en gas. De nieuwe standaard. Impact maken met zonne-energie, dat is onze missie.

Ecorus bedient een breed scala aan bedrijven: zon- en windontwikkelaars, energiebedrijven, vastgoedontwikkelaars, woningcorporaties en MKB bedrijven. We geloven daarbij in de kracht van samenwerking en investeren daarom in lange termijn-partnerships.  

Ambitieuze bedrijven en organisaties die werk willen maken met hun ESG-beleid, zien Ecorus als de aangewezen partij. Voor hen bedenken, ontwikkelen en voeren we op maat gesneden ‘bright solutions’ uit. 

Werken bij Ecorus betekent dat je betrokken bent bij de realisatie en innovatie van deze solutions.