Overslaan naar content

Head of Sales - Logistiek

Hybride
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
 • Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen, Duitsland
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
+2 meer
Business Development

Functieomschrijving

Onze missie

Alles halen uit de duurzame transitie. We know how.

Iedereen wil duurzamer. Bij Ecorus weten we als geen ander hoe je dat het beste kunt doen. We adviseren, ontwikkelen, realiseren en onderhouden solar installaties. Alles onder een dak. Zo helpen we onze klanten bij hun duurzame transitie naar zonne-energie. Op een manier die het beste bij hun bedrijf of organisatie past.


Ga jij ook het verschil maken als Head of Sales – Logistics?Wie ben jij?

Wij zoeken een strategisch commercieel voorman/vrouw, iemand die het business development team gericht op partnerships met logistieke dienstverleners verder (internationaal) wil opbouwen met Duitsland als basis. Binnen Ecorus betekent dit dat je kan omgaan met de dynamiek van een jonge sales organisatie maar tegelijk zelfstandig schakelt met klanten op C-level. Jij bent de pionier als het gaat om het sluiten van partnerships met onze triple A klanten maar ook niet bang om je handen uit de mouwen te steken in het voorbereiden en uitvoeren van de sales activiteiten, samen met het team dat jij uitbouwt.


In jouw ervaring zien wij het volgende graag terug:

 • Ervaring met het sluiten van grote partnershipcontracten, van contact tot contract en verder waarbij je langdurige relaties onderhoud.
 • Het opstarten en onderhouden van samenwerkingen met triple A klanten in de logistiek op internationaal niveau
 • Het ontwikkelen van internationale strategische business plannen en het succesvol uitrollen hiervan
 • Kennis van (duurzame) energie inrichting/voorziening is een pré


Ten slotte spreek jij vloeiend de Duitse en Engelse taal. Nederlands is een grote pré. Jouw standplaats is bij voorkeur Düsseldorf, het is ook mogelijk om vanuit ons kantoor Eindhoven of Amsterdam te werken.

Herken jij jezelf in dit profiel, lees dan verder of de werkzaamheden ook bij je passen.


Wat kan je verwachten?

De mogelijkheid om jouw commerciële expertise toe te passen bij één van de Nederlandse topspelers in de duurzame energiewereld. Je wordt de lead in een enthousiast en specialistisch business development team die midden in de organisatie staat. In salestrajecten sta jij naast onze de commercieel directeur.

Naast een energieke, kennis gedreven en innovatieve omgeving waar jij elke dag in mag werken kan je qua arbeidsvoorwaarden het volgende verwachten:

 • Een salaris dat past bij jouw ervaring en niveau
 • Full electric leaseauto
 • 30 vakantiedagen en de mogelijkheid om er jaarlijks 5 bij te kopen
 • Maandelijkse (spontane) borrels en andere uiteenlopende bedrijfsuitjes
 • Flexibiliteit en vrijheid in het uitvoeren van jouw functie. Hierbij krijg je ook de mogelijkheid om internationaal te werken. Wellicht hou je er een leuke workation aan over!


Wat ga je dan precies doen als Head of Sales?

Jij bent eindverantwoordelijk voor de internationale klantgroep logistiek. Je bent een echte bouwer: van het opzetten van je eigen (internationale) team als het creëren van langdurige strategische partnerships. Je bent eindverantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten waarbij de focus ligt op multinationals zoals supermarkten, hotels, grote winkelketens of distributiecentra. Hierin schakel jij direct met de CCO en ben je verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van een meerjarig strategisch commercieel plan voor dit klantsegment

Voor de klant bent jij de expert als het gaat om de energie inrichting van vastgoed en je schakelt hierover voornamelijk op C-level. Dit doe je in samenwerking met engineers en projectontwikkelaars van Ecorus die de technische inhoudelijke kennis hebben. Dit gaat verder dan zonnepanelen op dak. Je denkt na over verduurzaming van hun vastgoed door bijvoorbeeld het toevoegen van solar carports of batterijopslag.

Om de deal te closen weet jij altijd met wie je moet schakelen binnen een organisatie of wie je nodig hebt binnen Ecorus. Jij kent het politieke spel waarop besluitvorming is gebaseerd. Na het afsluiten van partnership contracten blijf jij altijd betrokken bij de klant. De klantrelatie vinden wij het allerbelangrijkst omdat hier vaak nog opvolgende samenwerkingen uit voortvloeien. Deze zijn ook veelal internationaal van aard.


Vereisten

Is jouw interesse gewekt?

Laat het ons weten middels jouw sollicitatie. We zien graag je cv en motivatie tegemoet.

Onze recruiter Eva komt snel bij je in de lucht voor een eventueel persoonlijk gesprek.

Hybride

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar